Як полюбити Черкаси, коли хочеш в Київ?

   Знаю, що більшість із нас незадоволені своїм місцем проживання. Народились в якомусь містечку, коли мали б жити в зовсім іншому. В декілька разів кращому. Неважливо, чи то село, чи місто, чи навіть країна. Більшість із нас ніколи не буде задоволена своєю рідною місцинкою. Адже кожному хочеться кращого. Чи не так? 

   Я така ж сама. Завжди мрію про те місце, де мене немає. А чому? Тому що краще там, де нас немає. Саме так говорить відома всім афоризма. Особисто мені доводиться жити в Черкасах, але ж, мабуть, багато хто з України мріяв би про метушливий Київ? Маленькі Черкаси та величезна столиця. Здається, що вибір очевидний. 

   
   Та я б хотіла розповісти, як полюбити Черкаси, коли хочеш жити в Києві. Адже це реально та можливо. Потрібно тільки глянути на все під особливим кутом. 


"Оглядевшись вокруг, можно увидеть то, что видят все, а можно - совершенно новые возможности".  

"Аватар". 

Это потрясающе — просто посмотри на мир под другим углом, и он уже полностью меняется. 

"Ускорение". 

   Найперше хочу сказати, що ми любимо не саме місто, а ті спогади, які воно нам дарує, тих людей, з якими ми там зустрічаємось та ті емоції, що отримуємо. 


1. Знайди хороших друзів саме в Черкасах чи навіть кохану людину, тоді тобі точно захочеться сюди повернутися. Найперше - люди. Саме вони стають тим ключиком, який відкриває перед нами нові перспективи: спогади, емоції, почуття. В Черкасах люди такі ж самі, як і в іних містах, тому не думаю, що це якась проблема. 

2. Створи неймовірні емоції, які будуть пов'язані саме з Черкасами. Проводь тут весело час, будь активним, неймовірним, створюй себе та наповнюй собою все місто. Лягай спати, щоб згадувати, як весело ти провів день в цьому місті. Твори себе, твори свої спогади, твори свою любов до Черкас. 

3. Зроби багато фотографій. Світлина - пам'ять. На ній зберігаються твої емоції про ту чи ту подію, те чи те місто. Створи стільки знімків, щоб ти міг/могла переглядати їх постійно. Ти, ти і твої друзі, твоє місто, твоя посмішка. 

    Так, так, так. Це звичайні правила, згідна. Так можна полюбити кожне місто чи країну. Але запитайте себе, а що вас там тримає? Музей, красиве озеро, бібліотека, архітектурні споруди? Впевнена, що не вони. Тож чому не почати любити те місто, де ви живете? Любов виникає в нас самих, і тільки ми вирішуємо кого або що нам любити.

  Однак хочу розповісти про ще дещо. Як полюбити Черкаси, коли хочеш в Київ? Просто. 

1. Тут живуть твої батьки та більшість рідних (якщо ні, то тобі варто замінити Черкаси на своє рідне місто. Якщо ти це читаєш, то, мабуть, ти все-таки не в Києві живеш). 

2. Ти знаєш це місто краще за будь-яке інше, адже ти народився та виріс на цій землі. Тобі не треба використовувати карту, щоб потрапити в МакДональдс або ще кудись (якщо ти захочеш заперечити, перечитай перший пункт. Впевнена, що навіть, якщо ти часто буваєш в Києві, ти не знаєш це місто настільки бездоганно, як своє рідне). 

3.  Черкаси не метушливе місто. Воно спокійне, врівноважене. Ти не будеш стояти в заторі в центрі міста (дамба не рахується, адже її ремонтують, щоб місто було кращим). Тут тобі не будуть постійно "пікати" машини, і ти легко розбирешься, де розташоване все, що тобі треба. 

4. Черкаси недороге місто, порівняно з іншими. Ти зможеш купити маленький стаканчик кави за 20 гривень в середньому. 

5. У Черкасах також є Дніпро та пляжі. Ти можеш тут купатися досхочу. А деякі міста немають Дніпра. Подумай про це. Крім того, воно не таке зелене, як у тих містах, де людей живе більше.

6. У Черкасах також є багато затишних кафе, де можна посидіти з друзями і поговорити. НЕДОРОГО випити кави та перекусити. Тут також є кафе, де можна пограти в настільні ігри, і тебе не виженуть звідти. 

7. У Черкасах немає метро, в яких потрібно штовхатися. Тому що Черкаси затишні, вони маленькі. Інколи навіть пішки можна дістатися до того місця, яке тобі потрібне. 

8. У Черкасах також є багато пам'яток, архітектурних споруд та просто цікавих місць, де можна сфоткатися. 

9. Черкаси поки що не мають "Я люблю Черкаси", але цей напис планують встановити, тому ти нічого не втрачаєш. 

10. У Черкасах також проводяться фести, концерти, благодійні вечори. А також тут є  MIFIDA | Fashion Day. Cherkassy

11. Черкаси красиве, чисте місто. Зі своїми недоліки, але хто їх немає? Прсто поглянь на це або на це, або тут. Київ красивий, та чому Черкаси гірші? Тільки тому що вони не столиця? А чого б тобі не зробити Черкаси своєю столицею? 

   Причина тільки в тобі. Адже ти любиш Київ не за те, що це столиця, не за те, що він великий. Ти любиш його не тому, що всі люблять це місто. Просто хочеш любити, бо ти сам/сама створив/ла там себе. 

   Щоб любити Черкаси, створи себе тут.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Darker than Black (концовка)

Книга vs фільм

Круто бути маленькою