Одеса - шалений ритм

Одеса - неймовірне місто. 

Одеса - курортне містечко, яке живе своїм життям. 

Одеса - шалений ритм. 

Одеса - місто, де тобі просто так будуть "пікати" машини. 

Одеса - місто, де на пішохідних переходах тобі точно дадуть дорогу. 

Одеса - місто, в якому тебе обов'язково запитають дорогу кілька разів, а ти скажеш, що не знаєш, тому що теж турист. 
Одеса - це найрізноманітнші ресторанчики та кафе. 

Одеса - це море. 

Одеса - це безліч сувенірів. 

Одеса - це місто, де можна побачити вуличних музикантів. 

Одеса - це місто, в якому будинки мають красиві балкони. 

Одеса - це місто, де магазинчики сховані під землею. 

Одеса - це місто, в якому двори сховані у вуличках, закритих важкою брамою. 

Одеса - це місто, в якому не зрозуміло, як рухатися по дорогах. 

Одеса - це місто, де безліч неймовірних місць, у яких обов'язково треба побувати. 

Одеса - це комфортно і незручно. 

  Хочу розповісти про свою поїздку на море в Одесу. Але більшість моєї розповіді все-таки будуть займати родуми про саме місто. І почну здалеку. Я просто закохалась в Кіровоград, через який ми їхали до самої Одеси. На жаль, не вдалося "дослідити" це місто, оскільки ми навіть не зупинялись в ньому, але з першого погляду він мені сподобався. І не розчарував навіть вночі, коли ми повертались додому. Та зараз не про це... 
  Одеса ж зустріла нас "піканням" автомобілів та декількома заторами, які там, мабуть, не зникають. Саме місто дуже гарне та неймовірне, але ритм його життя - просто шалений. Там неможливо зупинитися, щоб перевести дихання. Ти повинен рухатися, разом з усіма, якщо не хочеш бути затоптаним. Але це я кажу тільки про той випадок, коли  ти сидиш за кермом свого авто. Інша справа "досліджувати" Одесу власними ногами. 
  Ми зупинились на пляжі Ланжеронъ. Тут дуже красиво і він велий за розміром. Є і піщаний пляж, є і просто пірси, є і доски, на яких можна просто позагоряти. Тут безліч розваг (платних). Але й дуже багато людей. Якщо ви хочете відпочити на цьому пляжі, то треба приходити з самого ранку, а то й вночі (життя тут не затихає після 12), тому що зайнятий кожен квадратний метрий. Єдине місце, де ви можете розбити свій "табір" - це аж закілька метрів від води, а як же слідкувати тоді за своїми речами? Отож-бо й воно. 










  Одесою треба гуляти пішки, насолоджуючись кожною миттю. По-перше, тут дуже красиві будівлі.  Вони всі різні: великі і маленькі. Найбільше мене захопили їхні балкони, а також піземні магазинчики. Тут також дуже продумано те, де розміщенні житлові будинки людей. Вони сховані у вуличках від людських очей, тому розвішаний одяг на балконі можна побачити рідко, хабі що тільки квіти. По-друге, в Одесі багато місць, на які просто можно подивитися і насолодитися їх красою. 
















 Дуже гарні в Одесі парки, в яких все зроблено так, щоб було зручно. Загалом я можу сказати, що якщо ти приїхав до цього міста, то обов'язково погуляй по вулиці Дерибасівській - вона створена для туристів. Тут навіть не їздять машини. Багато писати не буду, тому що слова важко передати всю красу цього місця. 























  Не можу не відміти те, що Одеса має багато ресторанів та кафе, адже - це курортне місто. Однак тут багато дешевих кафе, які дуже якісно та смачно обслуговують своїх клієнтів. Просто потрібно заздалегідь ознайомитися з ними та вибрати найбільш підходяще для вас. 


  Також варто сходити на Потьомкінські сходи (на вершині неймовірні краєвиди) та Тещин міст (теж дуже гарний вигляд). Також Одеський ринок - Привоз вас не розчарує. Він дуже великий. Тут, мабуть, можна знайти все, що завгодно. Особливо рибу. 










  В самому місті важко знайти туалети. Треба йти до Маку або в якусь кафешку. Більшість туалетів платна - особливо на пляжі. Та, здається, працівники місцевих ресторанчиків тебе пустять до свого. 
 "ПРИВОЗ"






  Одеський зоопарк - величезний, порівняно з Черкаським. В ньому є не лише тваринки, але й різні дитячі площадки та місця для відпочинку, фургончики, у яких можна купити не тільки пити, але й солодку вату чи іграшки. В ньому можна постріляти в тирі чи покататися на поні. А також ви побачите слона. Але є й свої недоліки: 

- вартість за дорослого 50 грн, студентський тут не діє. 

- туалет платний, хоча є й безкоштовний (його стан бажає кращого). 

- від зоопарку відділений тераріум, вхід в який коштує ще 40 грн. 

-  і, на жаль, жирафи тут  теж немає. 








  Біля пляжу Ланжеронъ також є Лунапарк. Музика, шум, хаос та безліч атракціонів - це саме про це місце. Найкрутішим з-поміж всього, на мою думку, є колесо огляду. З нього можна побачити всю Одесу. І це круто. Коштує таке задоволення 100 грн. Але якщо ви вперше в місті, то можна і побалувати себе. Вид чудовий. 




   Також, звичайно, потріно буде зробити обов'язково фото біля надпису "Я люблю Одесу". Її знайдете тільки вийдете з вокзалу. 





  Що сказати ще? Важко зібрати всі думки до купи, тому що місто справді справляє враження. Але воно таке метушливе, зі своїми законами, що ти мимоволі починаєш сумувати за своїми рідними Черкасами. 










  Одеса - місто, в яке хочеться приїжджати знову й знову, але завжди повертатися назад. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Darker than Black (концовка)

Книга vs фільм

Круто бути маленькою