Божевільне кохання чи божевілля від кохання?


Декілька років тому дивилась фільм «Ніжність». В ролі головної героїні тоді була Одрі Тоту. Вона гарно зіграла, тому вирішила подивитися ще один за її участі. Вибір зробила на користь фільму «Любить – не любить». Режисером якого є Летиція Коломбані, а в ролі головних героїв знялись: Самуель Ле Бьян, Клеман Себоні і та ж Одрі Тоту. Екранізований 2002 року, Франція.


Кінокартина викликала у мене неоднозначні емоції та почуття. Спершу здалося, що дивлюсь чергову мелодраму про кохання юної дівчини із заміжнім чоловіком. Тому з упевненістю скажу, що це саме той фільм, про які кажуть: «Потрібно додивитися до кінця». Адже вся суть розкривається десь у середині.
Початок досить милий. Нам показують студентку - Анжеліку, яка закохалась у свого сусіда – відомого кардіолога Лоіка Ле Гаррека. Дуже довго не могла зрозуміти, для чого ці троянди, і чому дівчина дарує їх дорослому чоловікові. Але все не так просто, як здається спершу.
«Родзинкою» цього фільму є те, що нам показують історію очима різних людей. І якщо в першому випадку нам здається, що лікар-кардіолог – негідник, який бреше своїй дружині і дає пусті обіцянки студентці, то в другому – нам уже стає його шкода. А от щодо Анжеліки, то впродовж всього фільму мені було її жаль, але ця жалість виражалася по-різному.
«Любить – не любить» не можна назвати виключно мелодрамою, тому що це досить психологічний фільм, який змушує задуматися над тим, що таке ж кохання насправді? Невільно і сам задаєшся питанням: «А на що ти здатен заради того, кого любиш?»
А крім того всього, тут є ще й такі місця, коли хотілося примружити очі, аби не злякатися. Наприклад, той момент коли Лоік Ле Гаррек знаходить композицію себе з шматочків тканини в одній з кімнат, де жила Анжеліка. Так, погоджусь, що це не картина жахів, але на підсвідомому, психологічному рівні нерви напружуються.
Гра героїв досить непогана: віриш у світлі почуття Анжеліки, погоджуєшся з нею, і сам очікуєш, коли ж нарешті вони будуть разом. Актор, що грав Лоіка Ле Гірріка теж зумів чудово відтворити відчай, страх, нерозуміння того, що відбувається.

Тому я однозначно рекомендую цей фільм для перегляду. Адже тут зможуть знайти щось для себе і любителів мелодрам, і трилерів, і навіть психологічних детективів. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Darker than Black (концовка)

Книга vs фільм

Круто бути маленькою