Які книги обов’язково потрібно прочитати влітку? Топ-книг на літо від студентів ЧНУ ім. Богдана Хмельницького

Літо – це довгоочікувана пора для всіх студентів. Адже саме в цей час вони звільняються від усіх завдань, від навчання, пар та екзаменів. Проте навіть літо, яке просто не може бути створене не для того, щоб веселитися та відпочивати, не можна проводити лише граючись. Саме влітку студенти можуть робити те, що їм до вподоби. Особисто для мене – це саме той час, коли я можу вдосталь начитатися книг. І не тих, що безкінечно задають викладачі, а ті, що радують душу й тіло.



Жити без книжок мені складно. Тому дуже сумно, коли я через інші справи не можу читати. Влітку я завжди начитуюсь книгами стільки, щоб вистачило аж до нового літа.
Але які книги почитати саме цієї пори року? Адже літо – особливий час. Важко втримати себе на місці з книжкою в руках, коли все навколо живе, квітне, біжить і кудись рветься.
Щоб читати влітку було не складно, а приємно, ми запитали у студентів ЧНУ ім. Богдана Хмельницького, які саме книги, вони б порадили прочитати влітку. І ось, що вийшло.
Олена Тютенко, 18 років, закінчила 1 курс ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.
-              Я б порадила не 2, а 12! Американська письменниця Каст Крістін написала чудову сагу "Дом ночи". На жаль, зараз лише російською, українського перекладу поки що немає. Герої книги - підлітки і для того, щоб вони були сучасними і реалістичними письменниці допомагала її дочка. Історія фантастична і в той же час реальна. І головна цитата це: " Свет не всегда несёт добро - тьма не всегда означает зло". Головні герої переживають труднощі у своєму особистому житті. Читачі мають змогу слідкувати за численними любовними трикутниками. Окрім цього наші герої ще й рятують світ від схибленої рудоволосої фурії, яка ненавидить чоловіків та й людей взагалі. І ще одне: герої історії – це вампіри!
Від саги неможливо відірватися. Сюжет динамічний і яскравий, хоча основні події відбуваються вночі. Тож раджу прочитати, але потім буде трохи важкувато повертатися до реального життя без вампірчиків і магії.
Руслан Билина, закінчив 1 курс ЧНУ ім. Богдана Хмельницьокого.
-              Я б порадив такі книги: Дж. К. Роулінг книги про Гаррі Поттера та
Ліна Костенко "Записки українського сумашедшого".
Останню сам зараз читаю.
Історії про Гаррі Поттера зараз відомі всім. З кожним днем ці книги стають все більш і більш популярними. Тому не варто пояснювати, чому раджу саме цей цикл книг.
Ліна Костенко пише про життя звичайного українця в період з 2000-2010 рік
"Записки" захоплюють, бо ми відкриваємо очі на прості проблеми, від яких ростуть глобальні
.
Недбайло Тетяна, закінчила 1 курс ЧНУ ім. Богадана Хмельницького.
-              Цього літа раджу прочитати такі книги: Рей Бредбері «451 градус за Фаренгейтом» та Антуан де Сент-Екзюпері «Маленький принц».
Книга «451 градус за Фаренгейтом» вчить людей бути вільними й незалежними від думки оточуючих; пояснює наскільки важливою і значущою річчю є книга. Завдяки цьому твору я зрозуміла, що люди повинні вміти цінувати всі миті життя, насолоджуватися щасливими моментами і ніколи не соромитися справжніх емоцій та почуттів.
Книга «Маленький принц» заворожує мене своїм цікавим сюжетом та надзвичайною «концентрацією» доброти. Книга, яку можна читати у будь-якому віці. Хоч це дещо і казкова повість, але впевнена, що не кожен дорослий засвоїв всі ті справжні істини, які майстерно висвітлює Екзюпері:
«Ти живеш у своїх вчинках, а не в тілі. Ти - це твої дії, і немає іншого тебе».
«Кожна людина повинна прагнути до своєї планети».
«Шукати потрібно серцем».
Літо минає дуже швидко. Робіть все можливе для власного щастя: проводьте час з людьми, яких любите; займайтеся справами, які ви обожнюєте; наповнюйте своє життя творчістю та ,звісно, читайте книги.
Бик Ірина, закінчила 1 курс ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.
-              Я не можу порадити щось конкретне. Думаю, що для літа підходить "легка" література. Та, що захоплює так, що не можеш відірватись, і в той же час не змушує постійно заглиблюватись у філософію.
Це можуть бути соціально-побутові романи, детективи, фантастика. Тут уже кожен обирає "свій" жанр.
Я ось недавно прочитала трилогію "Биті є" української авторки Люко Дашвар. Це історії про життя хлопців після трагічної смерті їх подружки чи коханої Люби, яка впала з мосту в Дніпро. Хлопці чи-то живуть, чи виживають: хтось розв'язує давні проблеми, а хтось кардинально змінює спосіб життя для досягнення мети життя. Ці історії дають привід для роздумів, вони змушують і плакати, і сміятись. Але байдужими вас не залишать - це точно.
P.S. читати трилогію треба після книги "РАЙ. Центр" цієї ж авторки. Це і є початок історії про Любу і хлопців.
Юля Бесарабська, закінчила 4 курс ЧНУ ім. Богдана Хмельницького.
-              На цей момент я читаю "Сто лет одиночества" Г. Г. Маркеса. Ця книга захоплює  своїим сюжетом. Ніби казка, але й історична реальність водночас. А іншу книгу, яку я планую прочитатьце "Дочь стеклодува" П. Дурст-Беннинг. Сюжет такий: Кінець 19 століття. Німецька село здавна славилося майстрами-склодувами. Від батька до сина передавалися таємниціремесла. Жінки могли тільки прикрашати вироби. Але в родині Штайнману не було синів...Коли батько помер, три сестри - Йоганна, Рут і Марі - залишилися без гроша. І Марі вирішує порушити традицію. У майстерні батька вона потайки робить ялинкові кулі дивовижної краси. Слух про її мистецтво розлетівся миттєво, і одного разу незнайомий чоловік постукав у її двері…
Хоча це історичний роман, але і так зрозуміло, що про кохання теж буде.
Особисто від себе додам, що влітку було б непогано ще прочитати такі книги, як «Квіти для Елджернона» Деніала Кіза, «Страна чудес без тормозов или Конец Света» Харукі Муракамі, «Ловець снів» Стівена Кінга для любителів жаху та «50 відтінків» для тих, хто любить читати про справжні почуття.
Отож, якщо скласти всі книги в список, вийде щось таке:
1.     «Дом ночи» - Каст Крістін.
2.     Історії про Гаррі Поттера - Дж. К. Роулінг.
3.     «Записки українського сумашедшого» - Ліна Костенко.
4.     «451 градус по Фаренгейту» - Рей Бредбері.
5.      «Маленький принц» - Антуан де Сент-Екзюпері.
6.     «Биті» або «Рай. Центр» - Люко Дашвар.
7.     «Сто років самотності» - Г. Г. Маркеса.
8.     «Дочь стеклодува» - П. Дурст-Беннінг.
9.     «Квіти для Елджернона» - Деніал Кіз.
10.            «Страна чудес без тормозов или Конец Света» - Харукі Муракамі.
11.            «Ловець снів» - Стівен Кінг.
12.            «50 відтінків…» - Е. Л. Джеймс.

Тепер залишилося лише обрати якесь число і почати читати. Літо коротке, а книг багато. Тому починай якомога швидше. Читати – жити, а не існувати. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Darker than Black (концовка)

Книга vs фільм

Круто бути маленькою